dimecres, 17 de febrer del 2016

NOTICIA DELS TITELLAIRES


La polèmica noticia succeïda a Madrid durant la celebració del carnestoltes. La companyia andalusa Titres desde Abajo, va ser contractada per l’ajuntament de Madrid per representar un espectacle infantil, “La Bruija i Don Cristóbal. A cada cerdo le llega su San Martín”. Aquesta companya es coneguda per realitzar una critica social a través dels seus espectacles i actuacions.
Aquestes paraules són euskueres, i realment Alka-ETA no té cap significat, però alguns membres de la companya van bromejar sobre un possible significar: alkaeta (batlle, és a dir, Visca el Batlle). Aquest cartell volia explicar la manipulació policial de les proves per tal d’incriminar a la gent. D’altra banda, alguns diaris madrilenys afirmen que la broma es refereix a l’organització ETA i al-Qaida. Peròtotes les fonts coincideixen en afirmar que el cartell tenia una intenció humorística sense cap significat terrorista.
L’obra que va representar, reflectia el sistema polític actual i els seus mètodes, fent una crítica a l’anarquisme. Per exemple, com va dir el públic, l’obra va escenificar nombroses accions violentes com el penjament d’un jutge, l’apunyalament d’un policia o la violació d’una monja. Però l‘acte que va dur més polèmica va ser quan, el titella que era un policia perseguia i maltractava a una altre titella, deixant-lo al costat d’un cartell on hi deia “Gora Alka-ETA”. 
No obstant, aquest acte s’ha pres com un acte terrorista, cosa que ha provocat que finalment els dos titellaires que feien la funció hagin acabat a la pressió sense fiança, acusant-los d’apologia al terrorisme de l’ETA. I arran d’aquest escàndol, l’Ajuntament de Madrid també ha anunciat que realitzar una investigació sobre el cas.

OPINIÓ PERSONAL:
Estem al segle 21, en una democràcia, on en principi cada ciutadà te el dret d’elecció i de lliure expressió. Però tot hi això, s’ha posat a la presó a dos titellaires, pel simple fet de representar una obra amb accions violentes per als nens, on hi apareixia un cartell insignificant, que s’ha entès com una apologia terrorista. Jo crec que les mesures que s’han pres són injustificades, ja que ningú pot assegurar la intencionalitat del cartell.
En definitiva, crec que la justícia hauria de deixar de preocupar-se per tonteries i s’hauria de centrar més en posar a la presó a aquí realment comet delictes, com els molts corruptes polítics que han robat milions d’euros a la societat, o als molts altres actes deplorables als que no se’ls imparteix justícia, com assassinats i robatoris.
O una cosa millor que es preocupessin primer pels nens que no tenen habitatges i s’estan morint de fam i de fred, en comptes de els expectants de l’obra, perquè segur que diàriament veuen coses pitjors a la televisió i a les xarxes socials.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada